|
|
Book's
Description:
tion] |
|
|
سیلبر در این رمان، سرگذشت جمعی از شخصیتهای متفاوت را که در اثر تصادف و تقدیر زندگیشان به هم گره میخورد در داستانهایی به هم پیوسته حکایت میکند. او فصلهای کتاب را استادانه درهم میبافد و شرایط انسانی را همچون بافتهای ارزشمند به تماشا میگذارد. درون مایهی ثابت تمام داستانهای کتاب، سپنجی بودن عمر و توانایی شگفت انگیز انسانها در سازگار شدن با گردش روزگار است. انسانهایی که لغزش پذیرند و پس از فروافتادن، هریک به نوعی سعی در جبران مافات و رهایی از بار غم و عذاب پشیمانی دارند.
به نقل از واشینگتن پست – رمان «بهبود» مجموعهای از داستانهای مرتبط به هم است که حول یک مادر مجرد میگردد و با نگریستن از زوایای مختلف به موضوع، در زمان و مکانهای گوناگون در حرکت است.
در بیانیه هیات داوران آمده: «هنر این مجموعه بینظیر در توانایی سیلبر برای در هم تنیدن زندگی شخصیتها به هم نهفته است که نگاهی اجمالی به چالشهای ظریف و اغلب ناشناخته زندگی روزمره را به خواننده ارائه میدهد.»
ماه گذشته رمان «بهبود» جایزه کتاب ملی حلقه منتقدین را نیز به دست آورد.
سیلبر در طول زندگی حرفهای 30 سالهاش هشت کتاب منتشر کرده است. او در نیویورک زندگی میکند و در کالجهای سارا لارنس و وارن ویلسون تدریس میکند. دو مجموعه داستان پیشین او «تصورات بهشتی» و «احمقها» فینالیست جایزه کتاب ملی آمریکا بودند.
در مراسم اهدای جایزه پن-فاکنر که 5 ماه می(15 اردیبهشت) در کتابخانه فولجر شکسپیر در واشینگتن برگزار میشود، سیلبر 15 هزار دلار دریافت خواهد کرد. هر کدام از فینالیستهای این دوره؛ هرنان دیاز، سامانتاهانت، ایچی آبیجز و جسمین وارد نیز 5 هزار دلار دریافت خواهند کرد. در این مراسم هر پنج نویسنده قسمتی از کتابهایشان را میخوانند.هیات داوران امسال اثر برگزیده را از میان ۴۵۰ رمان و مجموعه داستان کوتاه نویسندگان آمریکایی که در سال 2017 در ایالات متحده منتشر شده انتخاب کردند.
جایزه پن-فاکنر برای داستان، از سال 1981 میلادی از سوی بنیاد پن-فاکنر که یک موسسه غیرانتفاعی است به بهترین مجموعه داستان آن سال که توسط یک نویسنده آمریکایی نوشته شده، داده میشود.
رمان «بهبود» از داستانهای آمریکایی است که توسط جوآن سیلبر نوشته شده و او پیش از این هشت رمان دیگر را به رشته تحریر درآورده است. این نویسنده تاکنون برنده جایزه پن همینگوی و اُ. هنری شده و همچنین رمان «بهبود» وی در سال 2018 جایزه پن- فاکنر و حلقه منتقدان کتاب ملی آمریکا را از آن خود کرد.
رمان «بهبود» در سه بخش و هشت فصل تدوین شده است؛ قستی از داستان از نگاه دانای کل و بخشی دیگر از دید سوم شخص روایت میشود. این داستان جغرافیای خاصی را در نظر نمیگیرد، به نیویورک، ترکیه و آلمان نیز سرکی میکشد و بخشی از داستان را در این کشورها تصویر میکند.
«بهبود» حکایت افرادی است که زندگیشان در هم تندیده است و به گونهای بهم ربط پیدا میکند. سیلبر از غم و شادی، شکست و ایستادگی در برابر هر شکست میگوید و اشخاص در این رمان دنبال بهود اوضاع در زندگی خود به طرق مختلف هستند؛ جوآن سیلبر، شخصیتهای مختلف را از دهههای مختلف کنار یکدیگر قرار داده و داستان خود را روایت میکند. این کتاب با زبانی ساده و روان نوشته شده است و مخاطب برای خواندن آن دچار چالش نمیشود.
در قسمتی از کتاب میخوانیم:
«همه از خودشان میپرسیدند بعد از این همه سال وقتی کیکی به آمریکا میرسد چه شکل و شمایلی پیذا کرده. آیا پوستش زیر آفتاب خشک و چروکیده شده؟ آیا مثل زنهای ترک شلوار موجدار ابریشمیپوشیده؟ آیا ساختمانهای جدید نیویورک او را شگفت زده میکنند؟ آیا از دیدن برجهای دوقلو دهانش از تعجب باز میماند؟ هیچ کدام از گزینههای فوق! کیکی همان کیکی بود، سیویک ساله با پوست خیلی خوب؛ شلوار جین و بلوز یقه اسکی که احتمالا همانی بود که وقتی به ترکیه رفت به تن داشت. » |
Tags: Literature, foreign novel |
|